Anima Sound System

Az Anima Sound System 1993-ban, Szombathelyen alakult, elektronikus zenét játszó együttes.
Az Anima elektronikus együttes Magyarországon, egy egyedi keveréke a kelet-európai népzenének és a modern elektronikus zenének. Az együttes hamar kialakított egy erős kapcsolatot a budapesti underground rádióval, a Tilossal. Az első nemzetközi fellépésük Bécsben volt, 1996-ban a Soundsfair Fesztiválon (az egyetlen kelet-európai együttesként) olyan nevekkel együtt, mint a Red Snapper, a Goldie és a Nightmares on Wax. A Himnusz újrakeverésével, amelyet a Bujdosó c. lemezen jelentettek meg, és amelyet élőben adtak elő a Tilos Rádió 2000-ik évi szilveszteri adásában, heves vitákat váltottak ki Magyarországon.
A zenei stílusuk a korábbi acid jazzből változott át egy szervesebb világzenévé. Az Anima Sound System több tagcserén ment keresztül a megalakulása óta, ehhez hasonlóan sok vendégénekes, zenész is megfordult a csapatban. Csak Prieger Zsolt és Szabolcs Zsolt maradtak meg az eredeti felállásból, amelyben benne volt még Bognár Szilvia és DJ Cadik is.
Miután körbeturnézták Kelet-Európa városait és fővárosait – csak Prágában 8-szor léptek fel – felkeltették Nyugat-Európa érdeklődését, és ily módon jutottak a berlini Glasshausba, és a párizsi Divan du Monde-ban.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works