Benke László

Lajosmizsén születtem 1948. augusztus 21-én. Édesanyám hentes és mészáros. Édesapám vendéglős mester és tulajdonos. Ezen családi körben töltöttem gyermekéveimet. 1966-ban a Budapesti Vendéglátóipari Technikum elvégzése után a Hungária Szálloda és Éttermi Vállalat legnagyobb szállodéjéban, a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök lettem. A Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem chef helyetteseként dolgoztam. 1971-ben a Sylvanus Szálló chefjeként nyitottam a Vadászati Világkiállításra. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház chefjeként egy évig dolgoztam. 1974-től a Gundel Károly Vendéglátó Technikum tanáraként dolgoztam 18 évet, munkámat a "Kiváló pedagógus" kormánykitün- tetéssel ismerték el. 1979-ben mester szakács, 1980-ban mester cukrász lettem. 1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakát végeztem. 1981-ben Hollandiában az Engels Konszernnél dolgoztam egy évet. 1988-ban a Frankfurti "IKA HOGA" szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyertük a nemzetek nagydíját. Egyéni kategóriában három aranyéremmel ismerték el munkámat. 1992-ben a Sevillai Világkiállítás egyik chefjeként üzemeltettük a Mátyás Király Éttermet, munkámat a Legjobb Étterem címmel tüntették ki. 1996-ban a Magyar Gasztronómiai Szövetség életmű díjat, az Oskar-nak megfelelő magyar, Venesz József díjat adományozott szakmai munkámért. Tizennégy országban népszerűsítem a magyar gasztronómiát. Nemzetközi versenyeken tizenkét nagy aranyérmet kaptam. 1998-99-ben a TV2 chefjeként 450 adásom volt. 1998-ban "CHAINE des ROTISSEURS" lovagja lettem. ezzel a Nemzetközi Kancellária elismerte szakmai elhivatottságomat. 2000-ben szakkönyvem jelent meg, valamint több szakácskönyv szerzője vagyok.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works