Eljárást indítottak az ittasan vezető Demcsák Zsuzsa ellen 2016.05.04.

Bajba kerülhet Demcsák Zsuzsa! A Bors úgy tudja, hétfő hajnalban fent akadt a rendőrök hálóján.
„Astalari bomba, astalari bomba” – énekelte Pál Dénes oldalán A Nagy Duettben vasárnap este Demcsák Zsuzsa, a zsűri pedig huszonkilenc ponttal jutalmazta a fergeteges romabulit.
A Nagy Duettben sikert aratott Pál Dénessel © Kecskeméti Zoltán
A továbbjutást érő előadást követően volt oka ünnepelni a műsor sztárpárjának, és alkalma is, hiszen Demcsák Zsuzsa hétfőn ki is aludhatta magát, a Mokkában ugyanis Czippán Anett és Szebeni István köszöntötte a nézőket. Neki nem kellett korán kelnie.
A Bors informátora szerint a Mokka műsorvezetője és egy kisebb társaság A Nagy Duettet követően ünneplésbe kezdett, és lehajtott néhány pohárral a a fárasztó próbák és a nem kevésbé megterhelő élő adás után. Hogy hol és milyen körülmények között, azt egyelőre nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy ezután Demcsák Zsuzsa kocsiba ült és hazafelé indult.
Hétfőn hajnalban kapták el a zsaruk © Bánkúti Sándor
Informátorunk szerint ekkor állították meg a rendőrök. Úgy tudjuk, rutin igazoltatás zajlott, a rendőrök, hivatalos szóhasználattal élve, az alkoholos befolyásoltság megállapítása miatt intézkedtek. Az általános szabály ilyenkor az, hogy meg kell fújni az alkoholszondát, illetve a sofőrt előállíthatják egy egészségügyi intézménybe vérvételre.
Természetesen a rendőrséget hivatalos úton, írásban is megkerestük az igazoltatás kapcsán, válaszukat eddig azonban nem kaptuk meg. Így egyelőre hivatalosan nem tudjuk, hogyan és milyen körülmények között történt az igazoltatás, és esetlegesen milyen mértékű alkoholos begfolyásoltság miatt indul eljárás. Egy forrásunk azonban megerősítette a rendőrségi intézkedés tényét: Demcsák fennakadt a zsaruk hálóján, és akár meg is ütheti majd a bokáját emiatt a későbbiekben.
Természetesen megkerestük a legilletékesebbet, Demcsák Zsuzsát, aki röviden nyilatkozott.
Demcsák Zsuzsa megbánta a történteket © TV2
– Való igaz, igazoltattak! Borzasztóan sajnálom! Kiengedtem a gőzt A Nagy Duett után. Száz méterre voltam a lakásomtól, és onnan mentem volna haza, amikor megállítottak. Hibáztam, borzasztóan sajnálom – mondta a a Borsnak Demcsák Zsuzsa, aki kérdésünkre hozzátette: nem vették el a jogosítványát.
A BÜNTETÉSI TÉTELEK 
A zéró tolerancia most is érvényben van, ráadásul egyre szigorúbban büntetik az ittas vezetést. Ha a szervezetben található véralkoholszint nem éri el a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációt, illetve 0,30 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor a cselekmény nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. Ilyenkor a helyszíni bírság összege 15 ezer forint, a pénzbírság esetén 30 ezer forint. Ha a járművezető szervezetében 0,50 mg/l véralkohol-koncentrációnál magasabb az alkoholszint, de a 0,80 mg/l nem haladja meg, és a kilégzett levegőben 0,30 mg/l magasabb, de a 0,50 mg/l nem haladja meg, akkor a helyszíni bírság 20 ezer forint, pénzbüntetés esetén pedig ennek a duplája. Ha a véralkohol szint eléri a 0,80
mg/l-t és a kilégzett levegő esetében a 0,50 mg/l-t, akkor 25 ezer forintot kell a helyszínen fizetni, pénzbüntetés esetén pedig 50 ezer forinttal kell számolni. Ha 6 hónapra eltiltják a vezetéstől, akkor egy utánképzésben is részt kell venni, amelynek költsége 70–140 ezer forintig is terjedhet. Aki visszaeső, az felfüggesztett vagy végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat.
Forrás: Borsonline
 
 
 

 
 
Eljárást indítottak az ittasan vezető Demcsák Zsuzsa ellen

Feliratkozás hírlevélre

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works