Janicsák Veca

Janicsák Veronika magyar énekesnő, az első X-Faktor női győztese. Az első X című döntős dalait összefoglaló lemeze több hétig vezette a Mahasz albumeladási listáját, és platina minősítést kapott. Debütáló albuma Veca világa címmel jelent meg.
Édesapja Janicsák István, a Z\'zi Labor énekese, vezetője. Születésekor szülei már elváltak,iparművész édesanyja nevelte őt és nővérét Megnyert több iskolai énekversenyt, mindegyiken sikeresen szerepelt. Középiskolában az Umszki Banddel zenélt, majd elnyerve egy verseny díját, megkapta a lehetőséget, hogy 15 évesen énekelhessen a Sziget fesztiválon. 16 éves korától folyamatosan szerepelt édesapja koncertjein néhány dal erejéig, óriási közönségsikert aratva. Dolgozott árusként, szoláriumban és lovardában, az érettségit követően pedig egy szinkronstúdióban volt gyártásszervező.A Nickelodeon tv-csatorna kérésére számos főcímdalt és magyar nyelvű betétdalt is felénekelt, melyek között a Tök Értelenek címdala is szerepelt, a sorozatban Emma Roberts színésznő magyar énekhangja volt. Több tehetségkutató műsorban is feltűnt, de nagyobb nyilvánosságot csak 2007-ben, a Csillag születik c. műsorban kapott, ahol a középdöntőig jutott. Itt ismerkedett meg Kocsis Tiborral, akivel azóta is jó barátok. Ezután Wagner Emillel, gyermekkori barátjával közösen megalakította a Pop & Roll együttest, akikkel elsősorban saját szerzeményeket játszottak, melyekhez az angol nyelvű dalszövegeket Veca írta. 2010-ben jelentkezett az X-Faktorba. A válogatók után a mentora Geszti Péter lett. A műsor során kétszer párbajozott, először a 3. élő show-ban a Summer Sisters ellen, itt még továbbjutott. Másodszor a 9. élő show-ban, ahol a későbbi győztes, Vastag Csaba búcsúztatta. Veca kiesése az egész ország felháborodását váltotta ki.Így negyedik helyezett lett, és egyben a műsor legjobb női hangja. A műsorban elhangzott dalok közül kétségtelenül a Most múlik pontosan az, melyet az emberek leginkább ismertek és szerettek tőle. A dalt a legnagyobb videómegosztón egy hét alatt egymillióan nézték meg, illetve rádiós listákon is szerepelt. 2010 decemberében megjelent első CD-je, amelyen a tehetségkutató műsorban elhangzott 10 dala hallható.
Az X-Faktor vége után többi 11 döntős társához hasonlóan ő is a Papp László Sportarénában kezdte meg fellépéseit, még hozzá rögtön kétszer énekelt 10 ezer ember előtt.Ezután sem volt oka a panaszkodásra fellépései számával kapcsolatban, hiszem volt olyan hónap, amikor 38 fellépése volt. 2011 tavaszán Regina nővérével közösen szépségszalont nyitott. Az első X című cd-je májusra elérte a platina minősítést. 2011 májusában újabb öröm érte Vecát, ugyanis gyerekkori példaképe és egyben kedvenc magyar énekese, Kovács Ákos duettre kérte fel lemezbemutató koncertjére. 2011 augusztusában megjelent második CD-je két hét leforgása alatt első helyezést ért el a Mahasz slágerlistáján.
Veca Az első X című lemezzel 7 hétig vezette a Mahasz lemezeladási listát és 12 hétig volt második helyen (ezzel messze felülmúlta X-Faktoros társait), a Második X-szel pedig már a megjelenés hetén az élre ugrott, azóta még 4-szer volt a lista élén.
2011 augusztusában egyszerre két klipet forgatott a Kék angyal és a Labirintus című dalokhoz, mindkettőt 2011. szeptember 16-án mutatták be. 2011. október 19-én, 22. születésnapján jelent meg Ákossal közös klipje az Érintő című dalhoz, ami egy koncertfelvétel a Katona imája c. nagykoncertről.
2011 nyarán jelentette be Veca, hogy ősszel a Papp László Sportarénában lemezbemutató nagykoncertet ad. Októberben egy sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy a koncert november 6-án lesz, valamint azt, hogy egészségügyi problémái miatt nagykoncertje után rövidebb pihenőre vonul. A koncert több ezer néző előtt került megrendezésre, a Veca világa pedig a Mahasz lista 2. helyére ugrott, még pedig úgy, hogy vasárnap jelent meg, és heti értékelés vasárnappal záródik. A nagykoncerten bemutatták a Kék angyal hivatalos remixét, melyet Sterbinszky Károly készített.
2012 februárjában a Mahasz közzétette a 2011-es év összesített listáit.Kiderült, hogy 2011-ben Veca Az első X - 10 dal az élő showból című cd-je volt a legtöbbet eladott lemez. Így első helyen végzett, a Második X - 10 új felvétel pedig az előkelő 5. helyet érte el. A Veca világa, ami novemberben jelent meg, a 25. helyen végzett.A magyar poptörténelemben Veca az első, akinek 3 cd-vel sikerült elérni ezt az eredményt.
A 2011-ben szerzett díjak száma 2012-ben is tovább nőtt, ugyanis az első alkalommal megrendezésre kerülő Transilvanian Music Awards szavazatai alapján ő lett a magyarok versenyzők körül Az év legjobb női hangja. A szavazás pikantériája, hogy a díjat eredetileg Wolf Kati nyerte volna, ám a felülvizsgálat során számtalan szabálytalan szavazatot érvénytelenítettek, így a díj Vecát illeti. Négy nappal a TMA díj megnyerése után, a 4. Glamour-gálán elnyerte az Év énekesnőjének járó díjat.
 

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works