Lola

Lolának régebben már jelent meg nagylemeze Válaszra várok címmel (2001-ben), akkor még Ditti néven. 2005-ben az Eurovíziós Dalverseny magyarországi nemzeti döntőjén mutatkozott be először Szerelem című dalával, ahol ötödik helyezett lett.

Lola néven a legelső albuma 2006. év márciusában jelent meg Álomtánc címmel. Az album műfaja pop-rock. (Főbb vonulata pop.) Lola jól vegyítette a műfajokat. Az album 2007-ben elérte az aranylemez minősítést. Az első kislemez és az ahhoz készült videoklip szintén Álomtánc címmel már 2005. év nyarán megjelent és játszották a zenecsatornák. A második kislemeze 2006. év márciusában jelent meg "Hallja meg a világ" címmel. A "Hallja meg a világ" című sláger több mint két hónapig a Mahasz országos rádiós lista élén szerepelt a hazai előadók közül, valamint a Viva Chart első helyén. A dalhoz készült klipben a "Barátok közt" néhány szereplője is szerepelt. A harmadik kislemez 2006. év augusztusában jelent meg Titokban álmodoztunk címmel. A dalt a "Tibor vagyok, de hódítani akarok" című film egyik betétdalának választották az alkotók.
2006. év júniusában minden hazai zenei díjkiosztón az év énekesnő kategóriában a jelöltek között volt, amit meg is nyert. A Viva Comet egy közönségdíj, ahol két előadói kategóriában is jelölték. Végül ő nyerte a Legjobb új előadó díjat 17 évesen. (A hazai Comet történetében a legfiatalabbként.) Ezen kívül abban az évben Lola nyerte a Popcorn, a Jetix TV, és a Bravo Otto Év énekesnője közönség díjakat is.
2007. év márciusában jelent meg második albuma "Élj a mának" címmel. Előző albumához hasonlóan ez is pop-rock műfajúnak minősíthető. Ebbe Lola már sokkal több rock-ot csempészett, de még mindig tökéletesen vegyítette a poppal. Az album legnagyobb slágere "Mozdulj már" címmel jelent meg, az ebből készült videót a Lola-nap keretein belül mutatták be először a Viva TV-n. Az albumról még két kislemez jelent meg: az egyik az album címadó dalából készült, szintén "Élj a mának" címmel, a másik a "Baby, I Don\\\\\\\'t Care!", Lola első angol nyelvű kislemeze.
 
2007. április 10-én a Tokio Hotel előzenekarjaként óriási sikerrel koncertezett a Syma csarnokban. Még abban az évben ő kapta az Év énekesnője kategóriában a Bravo Otto szobrot, illetve megkapta a Viva Comet Év női előadója címért járó díjat. 2007. év decemberétől a Coca-Cola felkérte karácsonyi kampánya főszereplőjének. A kampány részeként egy karácsonyi klipet készítettek Lolának "Ünnepelj ma velünk" címmel.
2008-ban megjelent Lola harmadik albuma Lola 3 címmel. Ezen az albumon már csak rock zenék találhatóak, ami nem minden rajongónak tetszett, de Lola ezzel az albummal fejezti ki magát legjobban. (Ő nyilatkozta.) Az első kimásolt maxi 2008. év novemberében jelent meg a "Ne szólj!" dalból. A dalhoz készült videoklip a 2008-as év utolsó Viva Chart Show-ján elérte az első helyet. 2009-ben az album további 2 dalából, a Mamából és a Féktelen éjből készült videoklip. Az album záródalaként került fel a 2007-ben elkészült "Ünnepelj ma velünk" című dal.
Az MTV által szervezett 2008-as Eurovíziós Dalverseny magyarországi elődöntőjén is részt vett, a Legszebb nap című dalával, ahol tizenkilenc ponttal, a hatodik helyen végzett. Magyarországot végül Csézy képviselte.
2009-ben Lola megnyerte harmadik Viva Comet gömbjét, ezúttal is a Legjobb énekesnő kategóriában. Lola "Mozdulj már" című száma bekerült a híres Sims(TM) játéksorozat egyik részébe, Simlish nyelven. Lola jó kapcsolatot épített ki a játék kiadóival (EA), számos új kiegészítő bemutatóján megjelent.
2010-ben Lolát felkérte egy közös szám erejéig Sztevanovity Krisztián (művésznevén Symbien), a Vision együttes ex-tagja, aki korábban Lola első, Álomtánc című albumának egyik producere volt. 2010. március 26-án jelent meg a Callin\\\\\\\' (Calling) nevű videoklip. A szám érdekessége, hogy Lola \\\\\\\'pop-rock\\\\\\\'-stílusától eltérően a Callin\\\\\\\' egy dance szám. A klip premierjével egy időben újult meg Lola hivatalos oldala, szimbolizálva az ő megújulását is.
A 2010. március 22-ei Interaktívban személyesen Lolától kaptunk információkat arról, hogy mostantól milyen dalokra számíthatunk. A dance stílust nem viszi tovább. A megszokott stílusait várhatjuk továbbra is, de már elektronikus formában.
2010. októberre ismét eltért eredeti terveitől, mert ő énekel "John, the Valiant" formációjának diszkóba illő elektronikus pop zenéjében, az Another Day-ben. ("John, the Valiant" Puskás Peti öccsének művészneve.) Ebből rögtön klip is készült, amiben Lola és Baronits Gábor ugyanúgy szerelmespárt alkotnak, ahogy jelenleg a való életben is. A klip október 4-én debütált a Viván. Lola énekhangja kiváló, mint mindig, de önmagában a zenét sokan kritizálják úgy, mint divatzenét. A klip elkészítésében és tartalmában közreműködött SP, Puskás Peti, és Viva Ben is.
2010. december 13-án negyedik album előfutáraként látszódva "Benned élek" címmel vadonatúj klip került a Viva adására, ami újabb változásokat mutat. Egyrészt Lola először használja azt az értékesítő teknikát, hogy a dal előbb jelenik meg klipként, mint maxiként vagy egy új nagylemez részeseként. Másrészt a fiatal énekesnő villantott: francia fekete-fehér stílusban elég erős erotikus fűszerezésű klipet láthatunk tőle, amit "Indián" rendezett. A zene műfaja elektronikus pop-rock, amit Rakonczai Viktor és Rácz Gergő hozta létre. A hallgatók és a klipnézők véleménye nagyon megosztott: a klip látványos, Lola éneke továbbra is gyönyörű, a dalszöveg szintén jó, de sokan nincsenek kibékülve az elektronikus stílussal.
Hamarosan negyedik album helyett MP4 lejátszón jelentek meg új dalok. Lolának az az elképzelése született, hogy így nem fogják letölteni a dalait és a rajongók kénytelenek lesznek megvenni a lejátszót. (Ami egy album árának többszöröséért kapható.) Tévedett, mert apró csavarral így is elérhetőek a dalok az interneten. (Tippet természetesen nem adunk.) A lejátszó a "Benned élek" dallal nyit, amit elektronikus pop dalok követnek. A rajongók zömének nem tetszik a változás, mert úgy vélik, hogy a rock dalok után ez csúnya visszafejlődés. Ettől függetlenül önmagukban nézve remek dalok születtek. Lola megmutatta azt, hogy ebben is jó.
2011. szeptemberben új klip látott napvilágra a "Más lettél" című dalból, ami MP4 lejátszón szintén megtalálható. A dal szövegírója és zeneszerzője SP, aki vokálozott is a zenéhez. Ezt a tényt néhányan félreértelmezték úgy, hogy az előadás "Lola featuring SP". Decemberben ebből a dalból akusztikus pop-rock változat készült, amivel Lola visszatért a gyökerekhez. A rádiócsatornák csak ezt a változatot vették fel. Lola egy interjúban azt nyilatkozta, hogy elektronikus és akusztikus zenéket is tervez, mert egy esetleges nagykoncerten csak akusztikus változat lehetséges.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works