SP

SP, azaz Éder Krisztián, vagy ahogy mások ismerik, a soproni kölyök 12 éves kora óta a zene rabja. A koszos utcai ütemektől kezdve az R'n'B-n át a popig minden megtalálható zenei palettáján.
SP 1988-ban született Sopronban. Már gyermekkorától kezdve szorosan kötődött a zenéhez, 8 évig tanult zongorázni és énekelni a Soproni Zeneiskolában. Sok-sok stílus és zenei irányzat után 12 éves korában kötött ki az R'n'B/Hip-Hop zenénél. Első internetes videója, a Kérlek hogy c. számhoz forgatott klip indította el a siker felé vezető úton, majd ezt követően készítette el első nagyobb, 13 számos lemezét. 2007 végén megválasztották a 2007-es év Hip-Hop felfedezettjének, ami óriási elismerést jelentett a fiatal énekesnek, és ezt még csak fokozta az a 3. helyezés, amit az It's Right! Hip-Hop Jam-en tudhatott magáénak.
A fordulópont azonban 2008 júniusában következett, amikor piacra dobta első önálló nagylemezét STANDARD címmel. A korong a korábbiakhoz képest lényegesen populárisabb vonalat képviselt, de megtalálhatóak voltak rajta
a régi ízek is. Egy ország ismerte meg SP-t az ÁLLJ MEG! című dalának köszönhetően, amely egyébként az előkelő 2. helyet tudhatta magáénak
a VIVA TV slágerlistáján. A nagylemez rendkívül jó kritikákat kapott a hazai újságoktól/webmagazinoktól. SP-t több nagy kiadó is megkereste lemezszerződéssel, a végső választás azonban egy független kiadóra esett.
2008 október elején debütált második klipje a zenecsatornán, amelyet a KÉRLEK, HOGY 2. című dalhoz készített. A videó nemcsak a közönség körében aratott sikert, de az addig kétkedő kritikusokat és szakembereket is meggyőzte. Hatalmas rajongótáborra tett szert a fiatal srác, klipjeire pedig annyi érdeklődő keresett rá a YouTube-on, amire Magyarországon korábban nem volt példa. Az Állj meg! 1.4, a Kérlek, hogy 2. pedig 1.3 milliós nézettségével rekordokat döntöget!
2009-ben a két legelismertebb popzenei díjkiosztó gálán fellépőként
és jelöltként is találkozhatott a közönség SP-vel. A BRAVO OTTO-n „Az év felfedezettje” és „Az év videoklipje” díjakra jelölték. A VIVA éves gáláján a „Legjobb új előadó” és a „Legjobb férfi előadó” kategóriában szavazhatott rá a közönség, illetve a szakma – a fiatal énekes pedig, a Comet történetében először, mindkét jelölést díjra váltotta!
SP számára a 2009-es nyár fellépésekkel és stúdiómunkával telt, hogy 2009 végén a közönség számára elérhetővé váljék második nagylemeze – amelyhez két, de elképzelhetően három video is társul majd. A készülő albumról kimásolt első, KÉP MARADSZ című dalhoz nyár közepén leforgatta klipjét, ami augusztus legvégétől látható a zenetévén, szintén Kép maradsz című, limitált kiadású EP-je októberben jelenik meg.
A klipre az első hónapban több mint 300.000-en kattintottak, ezzel pedig felkerült a YouTube havi listájára: a 63. legnézettebb klip lett világszerte.
A kislemez sok érdekességet és nem utolsósorban egy multimédiás részt is tartalmaz – többek közt exkluzív videók és egy fotósorozat található rajta.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works